Floris Collection

Kris De Keyzer uit Zwevezele maakt handgemaakte dieren en dit met natuurlijke dierenhuiden en haar eigen fantasie.

Haar passie rond het knutselen van dieren is begonnen door een artistiek en sociaal project voor het goede doel. In het jaar 2010 werd de kunstveiling ‘Parels van Zwijnen’ georganiseerd ten voordele van en in samenwerking met een aantal scholen voor bijzonder onderwijs in Gent. Samen met haar zoon Francis maakten zij een lappenzwijn, die daarna in opbod verkocht is. Het aangeklede varken viel bij het publiek in de smaak. Zo ontdekte ze haar hobby en passie en die passie is niet meer gestopt. Zij is niet zo handig met potlood en kwast want daarvoor mist ze de fijngevoeligheid in haar vingers. Het plak- en knipwerk is helemaal haar ding en dit in combinatie met de natuur en de dieren. Met die combinatie maakt ze unieke dieren en dit in echte dierenhuiden.

Kris breidde haar collectie uit en kwam tot de Floris Collection. Het aanbod wordt naast varkens aangevuld met schapen en koeien. De varkens kregen al vlug een opvolging met de kleinere biggetjes, de schapen en de koeien. De body van het dier koopt ze zelf aan. Dat beeldje bewerkt ze met was op kleur. Na het drogen volgt het knip- en plakwerk voor het aanbrengen van de huiden en dit volgens haar eigen creatie en fantasie. Ze werkt uitsluitend met echte dierenhuiden, van hoge kwaliteit en met uitzonderlijke kleuren. Varkens zijn gemaakt met diverse dierenhuiden zoals geit, schaap, konijn, everzwijn, of springbok. Daarnaast maakt ze ook een selectie van bontmantels. De schaapjes bestaan uit echte schapenhuiden en de koeien bestaan uit een rendierhuid en een schaaphuid. Elk dier blijft een uniek exemplaar en is telkens vergezeld van een certificaat. De beestjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

In de permanente showroom kunnen de handgemaakte dieren bezichtigd worden. Kris neemt geregeld deel aan diverse beurzen en nu ook aan de gemeentelijke kunstroute. Ze stelt haar werken graag tentoon op beurzen. Ze merkt op dat mensen vrolijk worden van haar creaties. Ze zien haar dieren graag in hun interieur. Rond de kerst- en eindejaarperiode wordt een diertje vaak cadeau gedaan. Ze maakt ook gepersonaliseerde beestjes en dit volgens wens van de klant of misschien wel met de mooie, oude bontjas uit de kast van een familielid. Haar atelier is iedere namiddag vrij te bezichtigen. Ze beschikt ook over een eigen webshop.

Het atelier van Kris is te vinden langs de Bruggestraat 105 in Zwevezele.  

Standnummer
433 (Zone 4)
Categorieën
Antiek & Decoratie
Specialiteiten
Exclusieve handgemaakte schapen voor binnenhuis
Contact

Floris Collection
Kris De Keyzer
Bruggestraat 105
8750 Zwevezele
België

Aanwezig op
De Tuindagen mei 2024
De Tuindagen oktober 2023
De Tuindagen mei 2023