Volgende Tuindagen op 7, 8 en 9 mei 2021

De Tuindagen van Beervelde, "Het Feest van de Tuin", een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden en familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een prachtig kader terugvinden.

In het kader van de publicatie van het nieuwe boek van Marc Verachtert en Bart Verelst zal het thema van deze editie “De Hapklare tuin” zijn.

 

Meer info 

 

Overnachten in een 'Tortiga'

Een deel van onze visie bestaat erin plaats te voorzien voor creatievelingen die het Park als kader voor hun realisaties wensen te gebruiken. Met dit in het achterhoofd werden er recent, aan het water maar verborgen in de vegetatie van het Park, drie Tortiga’s geïnstalleerd.

Een ‘Tortiga’ is een designobject in de vorm van een schildpad (Tortuga in het Spaans) waar alle faciliteiten zoals douche, toilet, koffiezet, vuurschaal enz. aanwezig zijn om comfortabel in de natuur van het kasteeldomein te kunnen overnachten.

Meer info 

Het Park van Beervelde

Het 25ha grote kasteelpark werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. De bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als  uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse sierteelt. Vandaag is het domein nog steeds in handen van dezelfde familie. Het wordt het hele jaar door onderhouden in functie van de internationaal gerenommeerde Tuindagen van Beervelde die er half mei en half oktober plaatsvinden en tevens heel geliefd bij jonge koppels met trouwplannen, op zoek naar een sprookjesachtig kader.

Meer info