De Tuindagen mei 2019

Terugblik op de Tuindagen van 10, 11 en 12 mei 2019 

Het thema en gastland voor deze editie was "Italië". De bezoekers werden ondergedompeld in de Italiaanse sfeer en ze konden proeven van de Italiaanse delicatessen.

Angelo Dorny, groenspecialist en moestuinheld, gaf doorlopend lezingen over tomaten, zuiderse groenten en kruiden. Beautiful Plants Holland, plantengroothandel in Lochristi, heeft ons op het gebied van planten en bloemen het beste van Italië laten zien. Onze Show Garden Italy ter ere aangelegd van Orticolario, het beroemde tuinevenement dat begin oktober aan de oevers van het Comomeer wordt gehouden, is ontelbare keren gefotografeerd. 

Valentina Gatti, bezieler van Eat Love Pizza & Eat Love Lasagna (restaurants in Gent), is op zondag haar boek “Eat Love Pizza” komen signeren op de stand van Ecosnooze. Vespa Club Merelbeke is op zondag gekomen met 16 Vespa’s, waarvan de meerdere oldtimers.


De Tuindagen in het Park van Beervelde, worden als visitekaartje van de Oost-Vlaamse sierteelt, en als identiteits- en reputatieversterkend voor de gemeente Lochristi (bloemengemeente) en voor de regio Waasland (sierteeltimago), door het provinciebestuur ondersteund.