Jaeken Orangerie

De huidige Orangerie is een uit de hand gelopen hobby van tuinaanlegger Bart Jaeken. Reeds meer dan 20 jaar geleden, werden de eerste kuipplanten aangekocht. De droom om op een aanzienlijke oppervlakte een echte orangerie te starten nam 10 jaar geleden definitief vorm aan. Charlotte, de dochter van Bart, nam in 2011 de fakkel over en is nu de nieuwe kracht achter Orangerie Jaeken.

De Agapanthuscollectie is stevig uitgebreid en er is ook een buitenveld aangeplant.

Onze belangrijkste collecties zijn: vijgen, citrussen en agapanthussen. Daarnaast hebben we ook een groot assortiment aan mediterrane planten. Olijven, druivelaars, agaven, palmen, tropisch fruit, oleanders en andere bloemen,... je vindt het hier allemaal.

Jaar na jaar blijven we nieuwe soorten en variëteiten zoeken. De meeste plantenliefhebbers die kennis maken met onze kwekerij zijn enorm enthousiast en verrast over het grote aanbod. Naast de verkoop en verhuur van al die zuiderse terrasplanten, kan je bij ons ook terecht voor de overwintering van je planten. Van maart tot en met september is de Orangerie elke vrijdag en zaterdag open. Dan kan je bij ons terecht voor meer uitleg over de juiste plantkeuze, verzorging, bemesting enz...

Standnummer
202
Categorieën
Plantes
Specialiteiten
Mediterrane planten
Agapanthes
Vijgen en citrussen
Contact

Jaeken Orangerie
Jaeken Charlotte
E. Roelandtsstraat 21
2840 Reet
Belgium

Aanwezig op
Les Journées des Plantes mai 2020
Les Journées des plantes mai 2019
Les Journées des plantes mai 2018
Les Journées des plantes mei 2017
Les Journées des plantes mai 2016