Iris en Hemerocallis Kwekerij Joosten

Botanische awards
Categorie "Bol- en knolgewassen": lente-editie 2011, herfsteditie 2014
Categorie "Collectie": lente-editie 2012, lente-editie 2016"
Educatieve prijs: lente-editie 2013
Categorie "Vaste planten": herfsteditie 2015
Speciale prijs: herfsteditie 2017

Kwekerij Joosten is gespecialiseerd in Hemerocallis, Iris germanica, Iris sibirica en Iris ensata. De Hemerocallis is bij veel mensen beter bekend als de daglelie. Van deze bloem hebben wij ongeveer 1200 verschillende soorten in ons assortiment.

Irissen

Iris germanica wordt ook wel de baardiris genoemd. Dit zijn Irissen die in Frankrijk erg veel voorkomen. Onze collectie bestaat uit ruim 1300 cultivars. Ook hebben wij een kleine collectie Irissen die geschikt zijn voor het moeras en zelfs voor in de vijver, namelijk ongeveer 50 soorten Iris sibirica en 90 soorten Iris ensata.

Geniet het hele seizoen

Onze kwekerij bestaat uit 2 verschillende onderdelen. Enerzijds kweken we op grote schaal een beperkt aantal soorten die verwerkt worden voor de groothandel. Hiervoor hebben we ongeveer 2 hectare land tot onze beschikking. Anderzijds hebben we een showtuin van 2400 vierkante meter, in de vorm van een irisbloem. Hier kan iedereen genieten van de rijkdom van deze planten. Naast onze collectie staan er vele andere vaste planten waaronder Hosta, Geranium, Pioenen, Papavers, Rozen en Allium. Ook zijn er vele soorten tulpen en bloembollen gepland, waardoor de tuin het hele seizoen schitterend bloeit.

Standnummer
117
Categorieën
Plantes
Specialiteiten
Irissen
Hemerocalis
Contact

Iris en Hemerocallis Kwekerij Joosten
Joosten Marianne
Ruttensepad 7 II
8313 PM Rutten
Netherlands

Aanwezig op
Les Journées des Plantes mai 2020
Les Journées des Plantes octobre 2019