Lens Roses

Botanische awards
Categorie "Struiken en bomen": lente-editie 2010, herfsteditie 2010, lente-editie 2019
"Speciale prijs": herfsteditie 2012
Categorie "Rozen": lente-editie 2013, herfsteditie 2014, herfsteditie 2015
Categorie "Houtige gewassen": herfsteditie 2017

 

De 'Boomkwekerijen Louis Lens', firma met een lange traditie werd opgericht in 1870. In de aanvangsfase was het een algemene boomkwekerij, maar spoedig nam de rozenteelt de overhand. Drie generaties lang werd de kwekerij bestuurd door de familie Lens en bevond zich in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (bij Mechelen). In 1992 werd ze overgenomen door Rudy en Ann Velle-Boudolf en verhuisde naar Oudenburg (tussen Brugge en Oostende).

Het assortiment rozen omvat meer dan 800 verschillende soorten; van elegante oude struikrozen tot klimrozen, liaanrozen, bodembedekkende rozen, moschatahybriden, David Austin rozen, botanische rozen, theehybriden en trosrozen, stamrozen,... Kortom, de meest waardevolle tuinrozen.

Op de rozenkwekerijen is er een tuin van meer dan 2.000 m2 en tal van rozenborders. In het voorjaar (april) staat de orangerie prachtig in bloei met een aantal zeldzame liaan- en klimrozen. Een containerveld met rozen in pot geeft je de gelegenheid om tijdens de zomermaanden uit een ruim assortiment te kiezen en ze daarna in jouw tuin te planten. Vanaf half november tot half april kunnen rozen met blote wortel afgehaald of geleverd worden.

Een belangrijke activiteit is het zoeken naar nieuwe rozenvariëteiten. Daarbij gaat de aandacht de laatste jaren voornamelijk naar moschatahybriden, een groep herbloeiende gezonde heesterrozen met een natuurlijk karakter, zoals Poppy Rose ®, Beauregard ®, Miss Fine ®, Guirlande Rose ®, Wilderode, Snow Star ®, Dinky ®, Jean Stephenne ®, Laurent Nicolas, Pink Magic, ...

Jouw garantie van herkomst en soortechtheid is ons label: Lens Roses ®.

Standnummer
308
Categorieën
Plantes
Specialiteiten
Rozen
Contact

Lens Roses
Velle Rudy
Redinnestraat 11
8460 Oudenburg
Belgium

Aanwezig op
Les Journées des Plantes mai 2020
Les Journées des Plantes octobre 2019