ART GANSBEKE

Annie Gansbeke, geboren op 8 maart 1951 te Gent, studeerde plastische kunsten en beeldhouwkunst aan de Academie te Gent. Haar professor Albert Vermeiren, gaf haar de liefde voor "het vak" mee. De kunstvormen die Annie Gansbeke beoefent zijn olieverf op doek, aquarel, glacis-, houtskool- en inktschetsen, sculpturen en batik.

In haar oeuvre is de natuur een steeds terugkerend gegeven. Ze observeert en reflecteert elke impressie met enthousiasme wat meestal resulteert in monumentale doeken met een sterke herkenbaarheid. Door discipline en techniek zijn haar werken, net als Annie zelf, zacht en krachtig. Wonderlijk verenigd in een sterke eenheid.

In de wereld die steeds sneller en complexer wordt, zoekt Annie Gansbeke de pure elementen om sober en krachtig uitdrukking te geven aan de essentie van haar werk. Ze past dit toe in haar tekeningen, schilderijen en -recentelijk- in haar sculpturen van glas en staal.

Met speelse maar krachtige lijnen, warme oranjerode kleurvlakken, soms gelaagd en dan weer transparant, zoekt Annie Gansbeke keer op keer een harmonisch geheel te creëren.

Het gevoel van passie in een rustgevende compositie geeft ze graag mee aan de toeschouwer.

Standnummer
333
Categorieën
Art & Artisanat
Specialiteiten
Olieverfschilderijen
Scupturen
Wenskaarten - Kunst - Sjaals
Contact

ART GANSBEKE
Gansbeke Annie
Muizendries 3
9070 Heusden
Belgium

Aanwezig op
Les Journées des Plantes mai 2020
Les Journées des Plantes octobre 2019
Les Journées des plantes mai 2019
Les Journées des plantes octobre 2018
Les Journées des plantes mai 2018
Les Journées des plantes octobre 2017
Les Journées des plantes mei 2017
Les Journées des plantes octobre 2016
Les Journées des plantes mai 2016