Rita Craeynest Kunstenaar Beelden Brons

Wat bij Rita Craeynest begon als één van haar hobby’s, naast haar praktijk als kleuterleidster, groeide het modelleren in klei uit tot een gedreven passie.

Kinderen zijn omwille van hun pure, aanstekelijke onbevangenheid haar grootste inspiratiebron. Haar geesteskinderen zijn levensgroot en levensecht. Het liefst creëert ze haar figuren zonder model. Het modelleren is dan pure fantasie en schepping. Voor haar kleinkinderen (en vroeger haar kinderen) maakte ze met liefde hierop uitzondering, Die wilde ze natuurlijk graag in brons vereeuwigen voor later.

Ze begon omstreeks 1965 in terracotta. Sinds 1995 realiseerde ze haar grotere werken aanvankelijk in polyester en nam  geleidelijk de overstap naar uitsluitend nog brons.
Na het creëren en modelleren in klei volgt via de arbeidsintensieve verloren-wasmethode de hergeboorte in brons. Telkens weer een boeiende bekroning.

Rita heeft naast haar thuisatelier ‘Beeld-en-Tuin’ te Sint-Denijs (Zwevegem) ook haar ‘Ateljeetje aan ’t Zeetje’ te Wenduine (De Haan) waar ze vooral in de zomer aan het werk is.(weekends juli–augustus 11u-13u & 18u-21u).

Standnummer
708 (Zone 7)
Categorieën
Ambacht & Kunst
Specialiteiten
Exclusieve Bronzen Beelden Levensecht Levensgroot
Contact

Rita Craeynest Kunstenaar Beelden Brons
Rita Craeynest
Kaveiestraat 19
8554 Zwevegem
Belgium

Aanwezig op
De Tuindagen mei 2024
De Tuindagen oktober 2023