Bloemerij

Botanische awards
Prijs voor de meest educatieve stand: lente-editie 2023

Bloemerij is een kleinschalige, ecologische kwekerij van inheemse wilde planten.

Bloemerij is in 2021 opgericht door Catarina Tojal en Bart Kersschot. Beiden hebben na hun studie voor respectievelijk biologie en bio-ingenieur vele jaren ervaring opgedaan in het onderzoek en het kweken van planten bij kleinere en grote kwekerijen in verschillende landen. Daarnaast zijn ze ook actief als adviseurs voor verschillende bedrijven en organisaties in de groensector.

De passie voor inheemse wilde planten is bij Bart tot ontwikkeling gekomen door te werken als bloemenweide adviseur bij Ecoflora en zijn samenwerking met Heem en Natuurpro.

Catarina heeft deze passie overgenomen en is in 2021 van start gegaan met de kwekerij. Het opstarten van een eigen kwekerij is al een droom van vele jaren, die met Bloemerij nu tot ontwikkeling komt.

Onze Missie

Bloemerij wil inheemse wilde planten in elke tuin, park of balkon. Geen plaats is te klein of te groot voor inheemse wilde planten. Inheemse wilde planten zijn mooi en dragen bij aan het vergroten van de biodiversiteit, zorgen voor meer bijen en vlinders.

Standnummer
120 (Zone 1)
Categorieën
Planten
Specialiteiten
Inheemse wilde planten
Bloemenweidezaden
Contact

Bloemerij
Bart Kersschot
Achterdreef 41
9270 Laarne
Belgium

Aanwezig op
De Tuindagen mei 2024
De Tuindagen oktober 2023
De Tuindagen mei 2023
De Tuindagen oktober 2022