Alles over de Tuindagen van
6, 7 en 8 oktober 2023

De Tuindagen op 6, 7 en 8 oktober 2023

De Tuindagen in het Park van Beervelde zijn met haar 240 deelnemers en meer dan 20.000 bezoekers, op Europees niveau, een begrip geworden voor liefhebbers van tuinbeurzen. Drie dagen lang, half mei en half oktober, is het Park een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tevens biedt dit evenement aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

 

Heel opmerkelijk in Beervelde is de manier waarop de organisatoren en tal van deelnemers zich telkens opnieuw laten inspireren door het thema van de editie. Het thema voor deze herfsteditie is "Schotland".

 

 

 

 

Kom en ervaar de onvergetelijke magie van Schotland, het wordt een weekend vol opwinding, cultuur en traditie, waarbij we enkele van de meest iconische aspecten van Schotland vieren (controleer onze Schotse agenda voor de juiste tijden van de activiteiten).

Begeef je op de betoverende tonen van de doedelzakspelers, ze zullen je meenemen op een reis door de Schotse hooglanden met hun krachtige en meeslepende muziek.

En dat is nog niet alles! Onze getalenteerde Schotse dansers zullen je betoveren met hun sierlijke bewegingen en traditionele danspassen.

Wat is een Schots feest zonder een vleugje whisky? Geniet van een exclusieve Whisky Tasting, waarbij je kunt proeven van enkele van de fijnste Schotse whisky's. Laat je smaakpapillen verwennen door de rijke aroma's en kenmerkende smaken van deze traditionele Schotse drank.

En voor degenen die op zoek zijn naar wat avontuur en competitie, hebben we demonstraties van de legendarische Highland Games. Zin om het ook te proberen? Test je kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen, doe mee en ervaar zelf de opwinding van deze eeuwenoude traditie.

Dus trek je tartan aan en zet je Schotse hoed op.  Het belooft een buitengewone viering te worden, vol vreugde, lachen en herinneringen die een leven lang meegaan.

 

Praktische info

WANNEER EN WAAR?

 • Vrijdag 6 oktober, zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober telkens van 10u tot 17u
 • Inkom via het Schuttersplein - Beerveldse Baan 34

INKOMPRIJS?

TICKETS ENKEL ONLINE – ONLINE TICKETS TE BESTELLEN T.E.M. 8 OKTOBER

 • € 12 - Dagticket
 • € 10 - Per persoon voor groepen van min. 25 personen (bestuurder en begeleider gratis)
 • € 19 - Weekendticket (onbeperkte toegang gedurende de 3 dagen)
 • Combiticket € 12 + prijs van de activiteit/workshop
 • Kinderen t.e.m. 14 jaar gratis

KOOP HIER JOUW TICKETS

HOE GERAAK IK ER?

Met de auto

 • Via de E17 (Kortrijk-Antwerpen), afrit 11 - Beervelde, richting Lochristi via Rivierstraat - Beerveldse Baan - Bij druk verkeer neem afrit Destelbergen of afrit Oostakker (zie hieronder)
 • Via de R4 (ringweg Gent), afrit Destelbergen, richting Overmere via Dendermondesteenweg, eerste rondpunt links via Damstraat, eerste rondpunt recht via Haenhoutstraat (volg de bordjes Tuindagen van Beervelde)
 • Via de R4 (ringweg Gent), afrit Oostakker, richting Lochristi via Antwerpsesteenweg (N70), voorbij centrum via Denen (N70), afslag rechts Beervelde (N449) - Beerveldse Baan

Met het openbaar vervoer

 • Het Park van Beervelde grenst aan een NMBS Station (op +/- 650m van de ingang). Er zijn verbindingen met onder andere Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Centraal - meer info op routeplanner van de NMBS.
 • Vanuit Gent-Sint-Pieters kan je met bus 35 of 77 gemakkelijk Beervelde bereiken - meer info op routeplanner van de Lijn.

Met de fiets

 • Er is een grote fietsenstalling voor de inkom - Schuttersplein - Beerveldse Baan 34

 

ELEKTRISCHE WAGEN OPLADEN TIJDENS BEZOEK AAN DE TUINDAGEN

Tijdens de Tuindagen zijn de 9 semi-publieke laadpalen van #Bouwmaterialen De Wilde beschikbaar voor bezoekers. Maak gebruik van één van de Green Power – laadpunten, op 5min wandelafstand van het Park van Beervelde! Deze Smappee oplaadpunten (8 gewone laadpalen + 1 80kW snellaadpaal) zijn te vinden op alle GPS en smart charge apps.

Locatie:

Bouwmaterialen De Wilde

Toleindestraat 25 - 9080 Beervelde

 

WAAR KAN IK PARKEREN?

 • De parking ligt aan de Beerveldse Baan (GPS Beerveldse Baan 34), op grote weiden en is gratis.
 • De parking voor mindervaliden is verhuisd en ligt nu ook aan de Beerveldse Baan.

IS HET PARK ROLSTOELVRIENDELIJK?

 • Onze paden zijn verhard en berijdbaar met een rolstoel.

MAG IK MIJN HOND MEEBRENGEN?

 • Alle viervoeters aan de leiband zijn welkom. 

KAN IK BETALEN MET BANCONTACT?

 • Bij verschillende exposanten kan je ook met de kaart betalen.
 • Op het secretariaat kan je cash afhalen aan de bancontact.

WAAR KAN IK MIJN HONGER STILLEN?

 • Je kan ontbijten vanaf 9.00u in de Kantine van de boogschutters net voor de ingang.
 • Tijdens de Tuindagen kan je op verschillende locaties terecht voor lekker eten, van gezellig tafelen tot de snelle snack uit het vuistje. Picknicken is uiteraard ook mogelijk, in het Park staan her en der banken en er zijn leuke plekjes genoeg.
 • Meer weten? Neem een kijkje bij de lijst van de exposanten, categorie “Food”.

KAN IK MIJN AANGEKOCHTE BLOEMEN EN PLANTEN LATEN VERVOEREN?

 • Breng ze naar onze Plantencrèche (stand 237). De planten en bloemen worden in genummerde bakken geladen en jij krijgt een bewijsje mee met dezelfde nummer(s). Van daaruit worden ze vervoerd naar het ophaalpunt (stand 100). Daar kan je ze ofwel ophalen op weg naar huis ofwel met de wagen oprijden en inladen. Volledig gratis en gemakkelijker kan niet!

HOE KRIJG IK EEN GROTE OF ZWARE AANKOOP TOT AAN MIJN WAGEN?

 • Een schilderij, beeld, meubel of andere grote en/of zware aankopen kunnen gratis vervoerd worden naar het ophaalpunt (stand 100). De verkoper belt onze ophaaldienst en die komt zo snel mogelijk jouw aankopen opladen. Op vertoon van het bewijsje dat je krijgt kan je nadien jouw aankopen gemakkelijk met de wagen opladen. Geen gesjouw en tevreden naar huis!

IS ER ERGENS EEN HULPPOST OF EEN EHBO?

 • 112- Lochristi is aanwezig op het Schuttersplein (voor de ingang), er zijn permanent 2 hulpverleners en een ambulance ter beschikking. Je kan ze ook laten oproepen via het secretariaat op + 32 (0)9 356 81 82.

KAN IK ERGENS MIJN BABY VERSCHONEN?

 • Onze toiletwagen aan de selfservice (stand 506) is voorzien van alles wat je nodig hebt om je baby te verschonen.

WAAR KAN IK OVERNACHTEN?

IK HEB EEN ANDERE VRAAG

 • Tijdens de Tuindagen kan je terecht op het secretariaat, op het binnenplein van het Koetshuis. Hier verzamelen wij ook alle verloren voorwerpen, beantwoorden wij graag al jouw vragen en proberen we eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.

De Tuindagen in het Park van Beervelde, worden als visitekaartje van de Oost-Vlaamse sierteelt, en als identiteits- en reputatieversterkend voor de gemeente Lochristi (bloemengemeente) en voor de regio Waasland (sierteeltimago), door het provinciebestuur ondersteund.