De Tuindagen oktober 2019

Terugblik op de Tuindagen van 11, 12 en 13 oktober 2019

In het vooruitzicht van de Gentse Floraliën, die vanaf 1 mei t/m 10 mei 2020 plaats zullen vinden, werden "Vlaanderens schoonsten" in de kijker gezet.

Hiermee bedoelden wij eerst en vooral de Gentse azalea, maar in één adem genoemd, twee andere vaandeldragers van de Vlaamse sierteelt op de internationale markten: de Vlaamse laurier en de Belgian Mums.

 

 

 

De Gentse azalea in 8 verschillende aankledingen

De azalea is een veelzijdig plantje. Dat werd bewijzen door maar liefst 8 verschillende standen aan te kleden met de Gentse azalea. De standen werden opgebouwd door specialisten uit de sector. De bezoekers hebben de stand van het Scheppersinstituut Wetteren, met hun creatie 'Ice Flowers', gekozen als winnaar.

 

 

 

 

Show garden met droogteresistente planten door de Vlaamse Vasteplantenvereniging

Drie opeenvolgende zomers waarbij zowel hitte- als droogterecords één na één sneuvelden, doen tuiniers op zoek gaan naar planten die opgewassen zijn tegen dergelijke weersomstandigheden. VVPV, de Vlaamse Vasteplantenvereniging VZW, kreeg de gelegenheid om tijdens deze editie van de Tuindagen van Beervelde een ruim aantal droogtebestendige planten voor te stellen. Ze lieten hun daarbij inspireren door Beth Chatto, de grote Engelse plantenkenner en schrijfster, die al 30 jaar geleden op zoek ging naar planten die in dat deel van haar tuin waar de bodem bestond uit een stenige, onvruchtbare richel, zouden kunnen floreren zonder extra watergift tijdens droogteperiodes.