Les Journées des plantes octobre 2018

Edition
60

In het huiselijk atelier van Textiellabo kan je samen met anderen vilten, weven, breien, haken, macrameeën en meer. Je wordt deskundig en persoonlijk begeleid in het maken van uniek handwerk dat jou helemaal past.

Textiellabo is er voor iedereen die gepassioneerd is door textiel. Ongeacht leeftijd, vaardigheid of smaak, je maakt wat jij wil.

Mijn naam is Thienpondt Els.

Mijn passie zat lang verborgen in een hoekje … tot ik een visioen kreeg …

Ik zag in een oud gebouw, een gang, muren bedekt met afgebladerde verf in een ééntonige tint van turquoise.

De gang toonde leeg en verlaten, toch klonk er een dof geluid door puin dat zich gelanceerd had zoals sneeuw gevallen door een gebroken glasraam in het plafond.

Antiek, brocante en schilderijen.

Vanuit onze professionele activiteit komen we dagelijks in contact met hout. Als een boom sterft of dient te worden geveld, trachten we hem een tweede leven te geven.
Rare kronkels en eigenaardige vergroeiingen komen plots in een ander daglicht te staan. Een stuk stam wordt omgetoverd tot een decoratief kunstwerk. Zowel voor binnen- als buitendecoratie zorgen deze houten creaties voor een kunstzinnige en rustgevende dimensie.

Wij ontwerpen en realiseren met zorg het tuinhuis, houten hut enz. van jouw dromen.

…waar kunst en natuur elkaar ontmoeten…

Raph Janssen werkt met natuurlijke materialen, vooral kristallen, mineralen en fossielen die hij vaak combineert met eigen sculpturen en geoxideerd ijzer.

De sculpturen zijn vaak doorkijkend, lichtdoorlatend en afhankelijk van licht verrassend waarneembaar.

De persoonlijke identiteit van de natuur naar buiten brengen, via de handen van de kunstenaar.