Les Journées des plantes mai 2018

In het huiselijk atelier van Textiellabo kan je samen met anderen vilten, weven, breien, haken, macrameeën en meer. Je wordt deskundig en persoonlijk begeleid in het maken van uniek handwerk dat jou helemaal past.

Textiellabo is er voor iedereen die gepassioneerd is door textiel. Ongeacht leeftijd, vaardigheid of smaak, je maakt wat jij wil.

Vanuit onze professionele activiteit komen we dagelijks in contact met hout. Als een boom sterft of dient te worden geveld, trachten we hem een tweede leven te geven.
Rare kronkels en eigenaardige vergroeiingen komen plots in een ander daglicht te staan. Een stuk stam wordt omgetoverd tot een decoratief kunstwerk. Zowel voor binnen- als buitendecoratie zorgen deze houten creaties voor een kunstzinnige en rustgevende dimensie.

Bronzen beelden en zonnewijzers.

Ik, Myriam Gryffroy, ben afgestudeerd aan de academie beeldende kunsten, afdeling keramiek.

Letterbeeld realiseert zowel werk in opdracht als eigen creaties in steen, metaal of andere materialen. We noemen onszelf graag schriftbeeldhouwers, omdat we vinden dat letterkappen meer is dan het kappen van de letter in steen. Het is de geest van de tekst die de basis vormt van het ontwerp en tot een uniek afgewerkt stuk leidt. Elke letter is anders, elke tekst is anders, elke steen is anders.

Bioboerderij HUMUS te Zulte

Marc en Bénédicte Verhofstede-Versele telen biologisch granen (oerspelt, rogge, quinoa, gierst) en vlinderbloemigen op 10 ha zandgrond in Zulte op percelen waar Alfred Versele ooit boerde. De oogst wordt in de hoevewinkel van het bedrijf verkocht in graan - en meelvorm.

Primair doel: de bodem verbeteren voor gezond en vitaal voedsel!

In de Jabekestraat in Wetteren bevindt zich de ± één hectare grote tuin van de familie Van Durme, met de toepasselijke naam 'De Wetterse Watertuin'

Grote en kleine waterpartijen zorgen ervoor dat allerlei amfibieën hier een aparte leefwereld hebben. De rustige ligging aan de zuidkant van een bos, de talrijke zithoekjes en de leuke tuinideeën nodigen uit om er tot rust te komen.

De Vlieger - Select Decoration is een speciaalzaak van antieke en decoratieve potten en kruiken - afkomstig van Marokko, Spanje en Portugal, alsook stukken afkomstig uit Indië en Pakistan. Stuk voor stuk zeldzame pareltjes van oriëntaals raffinement.

EEN “DE PYPERE” KOOP JE VOOR HET LEVEN!

Guy Berckmans alias De Groene Klusser kan je op een natuurvriendelijke manier helpen bij al jouw groene klussen.

Onder de specialiteiten van deze ecologisch tuinbeheerder zitten een aantal eeuwenoude technieken zoals vlechtschermen maken, heggen leggen, kruishagen vormen, aanplant en snoei van (klein)fruittuinen met leibomen en fruithagen.