Workshop zuurdesembrood bakken in houtoven door Marjolijn Bloemmen

Wie de unieke combinatie van zuurdesembrood, gebakken in een houtgestookte oven wil beleven, mag deze workshop in geen geval missen.

Zuurdesemspecialist Marjolijn Bloemmen van Bakhuis Bo&Co uit Sint-Agatha-Rode (www.bakhuis-boco.be) en bekend van het tv-programma Weg Zijn Wij, leidt je binnen in de magische wereld van een goeie zuurdesem, een perfecte rijs en biologisch op steen gemalen meel. Zij toont je hoe je een brood moet opbollen en bakken in een houtgestookte oven. Bovendien leer je meteen hoe een traditionele houtoven op een correcte manier wordt warm gestookt.

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een fantastisch geurend zuurdesembrood!

Praktisch:

 • De workshop vindt plaats op vrijdag 10 mei van 14 tot 17u aan de bakoven op de stand van Reizend Bakhuis, stand nr. 420
 • Het aantal deelnemers is beperkt tot 10; deelnemers zijn 15 min voor de start van de workshop aanwezig
 • Deelname aan de workshop is gratis
 • Elke deelnemer krijgt gratis een potje zuurdesem mee naar huis en kan ook broden meenemen tegen betaling

Workshop speculoos bakken in houtoven door Luc Longin

Droom je er reeds lang van om speculoos te leren bakken en dan nog in een houtgestookte oven? Wil jij ook weten hoe je een speculoosdeeg weer vlot uit de houten mal haalt? Mis dan in geen geval deze schitterende workshop door speculoosspecialist Luc Longin uit Schepdaal.

Hij verklapt je hoe je een speculoosdeeg moet manipuleren en hoe je je speculoosvormen moet voorbereiden. Alles wordt ter plaatse gebakken in een houtgestookte oven. Bovendien leer je meteen hoe een traditionele houtoven op een correcte manier wordt warm gestookt.

Aan het eind van de workshop mag je trots naar huis gaan met een zakje heerlijke speculoos.

Praktisch:

 • De workshop vindt plaats op zaterdag 11 mei van 13 tot 16u aan de bakoven op de stand van Reizend Bakhuis, stand nr. 420
 • Het aantal deelnemers is beperkt tot 10; deelnemers zijn 15 min voor de start van de workshop aanwezig
 • Deelname aan de workshop is gratis
 • Elke deelnemer neemt een zakje zelfgebakken speculoos mee naar huis

 

Workshop broodbakken in houtoven door Floortje De Ley

Wat maakt het bakken van brood in een houtgestookte oven zo verschillend? Is de geur verschillend? Is de korst anders? Heeft het een andere structuur? Je leert het allemaal van Floortje De Ley van GRAAN uit Antwerpen (www.graan.info).

Zij is broodbakker met grote ervaring in houtgestookte ovens. Zij leert je een brood met de hand kneden en opbollen, hoe lang je het moet laten rijzen en hoe je weet wanneer het in de oven moet. Bovendien leer je hoe een traditionele houtoven op een correcte manier wordt warm gestookt.

Aan het eind van de workshop neem je je zelf gekneed en gebakken brood mee naar huis.

Praktisch:

 • De workshop vindt plaats op zondag 12 mei van 13 tot 16u aan de bakoven op de stand van Reizend Bakhuis, stand nr. 420
 • Het aantal deelnemers is beperkt tot 20; deelnemers zijn 15 min voor de start van de workshop aanwezig
 • Deelname aan de workshop is gratis
 • Elke deelnemer neemt een gebakken brood mee naar huis