Die Gartentage im Oktober 2017

Op gebied van florale evenementen is algemeen erkend dat de Flower Shows van de Engelse Royal Horticultural Society (RHS) de absolute top zijn. Hier, op de Tuindagen van Beervelde, maken wij er geen geheim van dat wij daar onze inspiratie zoeken.


Wij kijken met tevredenheid terug op dit project, we zijn geslaagd in onze opzet, namelijk een show garden voor te stellen met de ingrediënten die men op de Flower Shows van de RHS terugvindt.

Symboliek van de voorgestelde show garden:

De missie van Hacron Groen wordt voorgesteld in een 50 meter lang parcours met als basis 21 grote, door de medewerkers zelf vervaardigde, paddenstoelen. Dit parcours staat symbool voor het proces dat de mensen, begeleid door Hacron Groen, afleggen.
Het begint met de eerste stappen die genomen moeten worden richting Hacron Groen. Het parcours verandert dan iets van vorm, met ‘ups en downs’. Mits de juiste begeleiding kan iedereen het complete parcours afleggen, op zijn eigen tempo en niveau.

Concreet:

Deze show garden is een 50 meter lange evenwichtsoefening die zeker de kinderen (met of zonder begeleiding) zou moeten aanspreken.

Partners die geholpen hebben om het project te realiseren, in dit geval:
- Silene (Lieve Adriaensens) voor de éénjarigen, links en rechts van de houten paddenstoelen,
- EcoSnooze (Jos Buysse) voor de levende paddenstoelen,
- Gediflora wereldspeler op vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten (Belgian Mums),
- Het Scheppersinstituut (Wetteren) voor het opkweken van de bolchrysanten,
- Walfilii (Filip Engels) voor de bloembakken waarin de bolchrysanten tentoongesteld worden,
- Fris watervoordevis (Mark Verbrugge) voor de schets van de tuin.

Ieder project verdiend een afsluiter, waarbij we onze partners nog even in de bloemtjes zetten.

De Belgische Federatie Groenvoorzieners (BFG) heeft zich geprofileerd als bemiddelde partner voor de show garden op ons evenement. 

Hacron Groen, een Nederlands groenvoorzieningsbedrijf, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met de juiste begeleiding en opleiding een vak kunnen leren, is de organisatie waarvan de maatschappelijke functie in de kijker geplaatst mag worden. 

 

 

 
Instagram