De Tuindagen in oktober 2017

                 Beervelde, het feest van de tuin!

De herfsteditie van de Tuindagen in 2017 zal plaatsvinden op 6, 7 en 8 oktober van 10 tot 17 uur.

Voor liefhebbers van tuinbeurzen is 'Beervelde' een begrip geworden.

De Tuindagen in het Park van Beervelde, een grafelijk kasteeldomein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek, zijn met haar 230 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers, op Europees niveau, een begrip geworden. Een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber.

Beervelde biedt tevens aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

Beervelde is ook bijzonder aantrekkelijk omdat er telkens (twee keer per jaar) een nieuw thema, zowel door de organisator als door de exposanten, uitgewerkt wordt.

Voor deze herfst editie is ons thema 'Paddenstoelen' geworden.

Paddenstoelen zijn onlosmakelijk verbonden met de herfst. Van zodra de bladeren van de bomen beginnen te verkleuren, de eerste eikels en kastanjes op de grond liggen, schieten de paddenstoelen uit de grond in het bos. Paddenstoelen zijn ook niet te versmaden in de keuken, wel opletten voor de giftige exemplaren. Verhalen en mythes over paddenstoelen worden je geserveerd in een sfeer van heksen en trollen. Denk maar aan de benaming van sommige soorten: elfenbankje, heksenboleet etc. We kunnen het ook niet laten aan leuke kabouters te denken die zo leuk wonen in hun paddenstoelen in het bos.

Wat onze exposanten ons aankondigen rond het thema:

  • Succesvol eetbare houtzwammen kweken kan iedereen. Velt toont i.s.m. Mycobois hoe je zelf shiitake’s en oesterzwammen kan enten, telen en oogsten.

  • Voor Manoir Alexandre is dit de gelegenheid om haar 'zwarte goud' voor te stellen. Zij presenteert haar gamma met producten van truffels en biedt een gratis degustatie aan.

  • Pépinière du Vent Val et Bonnivers stelt met een kwinkslag Nipponanthemum nipponicum voor. Het is een Halfwintergroene Japanse margriet met als specifieke eigenschap dat de bladeren naar champignons ruiken.

  • Houdt u van handgedraaide paddenstoelen in diverse houtsoorten voor in de tuin? U kan ze vinden op de stand van PlantenTuin Esveld. De opbrengst gaat geheel naar het Koningin Wilhelmina Fonds & diabetesfonds.

  • Bij Sanguisorba zetten men het champignonblad "Rungia klossii' in de spotlights. Het is fris, sappig met een subtiele boschampignonsmaak.

  • VC Keramiek stelt zijn collectie paddenstoelen in keramiek voor, niet te missen.

Nieuwe introducties:

Andere initiatieven:

Nieuwe standhouders:

Beervelde probeert steeds plaats te maken voor nieuwe exposanten. Dit jaar verheugt Beervelde zich dan ook de volgende exposanten voor het eerst te mogen ontvangen:

  1.  

 
Instagram
Ontdek het domein van Beervelde