De Tuindagen in mei 2016

                Beervelde, hét feest van de tuin!

Wij verwachten u te Beervelde voor de lente-editie die doorgaat op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei 2016, van 10 tot 18 uur.

Voor liefhebbers van tuinbeurzen is ‘Beervelde’ een begrip geworden.

Langs de dreven van één van de mooiste privé domeinen van het land bieden 220 zorgvuldig geselecteerde deelnemers u een selectie aan van het beste wat er op het gebied van planten en tuinen te vinden is. Beervelde biedt tevens een ruime keuze aan van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving.

Meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs, Beervelde is vooral een feest van de tuin, een atmosfeer, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.  

 

Thema "La Vie en Rose"

Beervelde is ook bijzonder aantrekkelijk omdat er telkens (twee keer per jaar) een nieuw thema, zowel door de organisator als door de exposanten, uitgewerkt wordt.

Omdat we houden van alle mooie dingen van het leven hebben we gekozen voor het thema ‘La Vie en Rose(naar een idee van Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin). Het thema doet ons niet enkel denken aan het liedje van Edith Piaf, maar ook aan het idee van “Het leven door een roze bril zien”. Een idee dat ons helpt om de goede dingen van het leven te zien!

Wat onze exposanten ons aankondigen rond het thema:

Naargelang wij geïnformeerd zijn, actualiseren wij deze pagina. Vandaag kunnen wij u al de volgende initiatieven aankondigen:

 • Guy Van Rysseghem (stand 113) maakt graag van de gelegenheid gebruik om u een andere “roos” te laten ontdekken nl. de Camellia wiens bijnaam is “Japanse roos”.
 • Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin  (stand 440) brengt ons  “Le potager en Rose”. Extra kleur in de moestuin met een selectie van 24 groenten met een ongewone en opvallende roze tint in hun bladeren, stelen, vruchten of zaden.
 • Ecosnooze  (stand 502) heeft een wonderbaarlijke ontdekking gedaan in het verre India, en brengen deze graag mee naar Beervelde. Een steentje, nl de SHIVA EYE, die het poortje is van een slakkenhuis en slechts te vinden is op de bodem van Aziatische Zeeën eens het slakje gestorven is … Dat steentje heeft bijzondere eigenschappen en brengt rust, aarding, balans en concentratie bij diegene die het draagt. Zij brengen een unieke collectie mee van juweeltjes met Shiva Eyes, stuk voor stuk bijzondere steentjes, die de drager ervan “La vie en Rose” schenkt!
 • Elsie De Raedt mag nu zeker niet ontbreken. Het door haar gecreëerd parfum "roses of Flanders" bestaat al 20 jaar en is een groot succes.
 • Voor wie houdt van een lekker ijsje: Bij Filippus paardenmelkerij kan je terecht voor een rozenijsje van paardenmelk.
 • Door Velt worden we ondergedompeld in de wereld van de aphrodisiaca: “Al van oudsher en in alle culturen is de mens op zoek naar middeltjes om zijn liefdesleven wat rooskleuriger te maken. Ook in de tuin groeien aphrodisiaca.  Mythe of werkelijkheid? Van tomaat tot asperge, van rozemarijn en look tot elfenbloem: lossen ze de verwachtingen in of zit liefde en lust toch gewoon tussen de oren?”
 • Cook and Herb (stand 204) brengen een unieke collectie culinaire kruiden, eetbare bloemen, groetenplanten, theekruiden, ginkruiden. Een bijzondere selectie in het thema kruiden, groenten en bloemen van de passie “La Vie en Rose”, afrodisiacum, liefdesplanten en een collectie historische groenten van Italië “Amore”
 •  Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren & Zonen (stand 729) brengen een uiterst mooie collectie van geurende tuinrozen in pot. Onze Collectie Verschuren® tuinrozen betreft een bijzondere collectie rozen; al deze rozen zijn sinds eind 1800 door iemand uit onze familie Verschuren veredeld. De rozen hebben als kenmerk: zeer gezond, allerlei kleuren, geurend en natuurlijk onze eigen identiteit/verhaal. Daarbij worden deze rozen gekweekt in een omgeving die aandacht besteedt aan het milieu en de samenleving.
 • In de villa (stand 720) zal Valérie Lavault (Gravin Renaud de Kerchove), trouw blijvend aan haar thema 'Wanneer de orchidee een juweel wordt', haar stand gepast inrichten. 

Nieuwe introducties:

Zoals dikwijls zullen veel nieuwigheden en recente introducties in Beervelde voorgesteld worden. In mei verwachten wij:

 • Sierplantenkwekerij Devriese-Luyssen (stand 222) zal in beperkte oplage al enkele Lagerstroemia "Park van Beervelde" voorzien
 • Epric foundation (stand 203) zal ter nagedachtenis van Harry Van Trier, de tuinpersoonlijkheid van 2015 en vorig jaar jammer genoeg overleden, een Epiphyllum naar zijn naam introduceren. Ze introduceren ook de “Pelargonium x grandiflorum 'Beervelde'”, vernoemd naar de plaats van de leukste tuinbeurs, een Pelargonium  met zeer intensieve gekleurde bloemen. Vernoemd naar Hare Majesteit Konigin Maxima der Nederlanden introduceren ze ook de “Pelargonium x grandiflorum 'Maxima'”. Zij brengen ook voor het eerst een groot aantal oude soorten “Syringa”, maar ook nieuwe soorten, uit Rusland mee.
 • Azaleatuin (stand 307) zal een nieuwe dubbelbloemige Japanse azalea voorstellen, de “Estrella roze”, een nieuwe roze ster aan het azalea-firmament, goed bladhoudend en sterk groeiend!
 • De kwekerij van Barnhaven Primroses bestaat 80 jaar en dit vieren ze. Alvast een greep uit hun nieuwe introducties: Primula sieboldii Flamenco - Primula sieboldii Iso Botan - Primula 'Frou-Frou'.

Nieuwe exposanten:

Beervelde probeert steeds plaats te maken voor nieuwe exposanten. Dit jaar verheugt Beervelde zich dan ook de volgende exposanten voor het eerst te mogen ontvangen:

Andere initiatieven:

 • Wie van bloeiende Wisteria's houdt moet zeker een bezoek brengen aan de steeds prachtige stand van Boomkwekerij De Bock (stand 123). Hij beloofd voor deze editie er zeker 20 soorten van te tonen.
 • Voor uw groendak, 1 adres: Groenpalet (stand 737). Luc Vermeir brengt maar liefst 150 soorten sedum mee.
 • Voor schimmeltolerante druivenrassen moet u bij Houtlandse wijnbouw (stand 608) zijn.
 • Vandella (stand 460) laat ons kennis maken met een nieuwe versie van de Fontana Forni houtgestookte Pizza-ovens / Broodbakovens alsook een nieuwe grote vierkante houtboombank van Alexander Rose.
 • Delicatessen Van Poeck (stand 317), dé Koffie- en theespecialist uit het Waasland, viert zijn 150-jarig bestaan.
 • Cor van Gelderen van PlantenTuin Esveld zal in primeur zijn nieuwe app voorstellen.
 • Sanguisorba (stand 619) werkt in het thema “Provence – Leven als God in Frankrijk” met een aangepaste stand en Provenciaalse kruiden.
 • Gino Vandekinderen van Hostafolie (stand 821) zal een prachtige voorbeeldtuin aanleggen om u nog beter te inspireren.
 • Exteriortools (stand 462) stelt voor: De Gardenmaster. Deze mobiele snoeistelling uit aluminium is perfect bruikbaar wanneer uw haag aansluit bij het gazon, de oprit of bij de straatkant. Ook indien het terrein hellend is kan u de stelling afregelen in de hoogte zodat u steeds op een horizontaal platform staat.
 • Luc Everaert van Ons Bad (stand 468), goed gekend voor zijn houtgestookte hottubs, brengt een nieuwe ontdekking mee: een POD. Een POD is een tentvormige accommodatie, geheel opgetrokken uit hout. De houten huls biedt geborgenheid en warmte. Dankzij de bijzondere vormgeving en de gekozen materialen voelt het verblijf in een POD tegelijkertijd avontuurlijk en geborgen aan.
 • Proficiat aan Vera en Freddy van het pannenkoekenterras “An der Blauen Donau” (stand 802) voor hun 40ste deelname aan de Tuindagen. 20 jaar lang bakken ze verse ambachtelijke pannenkoeken en verse croques!
 • Pépinière Anemona (stand 116) heeft zich nu ook gespecialiseerd in planten met opmerkelijk bont gekleurde bladeren zoals de Viola Heartthrob, Nandina 'Filamentosa' en vele meer.
 • Ingrid Baetens van Folies de Titi (stand 719) dompelt ons onder in de wereld van de Kalligrafie. Zij stond ook in voor de visual van deze editie.
 
Instagram
Ontdek het domein van Beervelde