De Tuindagen in mei 2018

                Beervelde, het feest van de tuin!

 De lente-editie van de Tuindagen in 2018 zal   plaatsvinden op 11, 12 en 13 mei van 10 tot 18 uur.

Voor liefhebbers van tuinbeurzen is 'Beervelde' een begrip geworden.

De Tuindagen in het Park van Beervelde, een grafelijk kasteeldomein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek, zijn met haar 230 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers, op Europees niveau, een begrip geworden. Een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber.

Beervelde biedt tevens aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

Beervelde is ook bijzonder aantrekkelijk omdat er telkens (twee keer per jaar) een nieuw thema, zowel door de organisator als door de exposanten, uitgewerkt wordt.

Voor deze lente editie is onze gastregio 'Hauts-de-France'

Picardië en Nord-Pas de Calais zijn samen één grote en mooie regio geworden: Hauts-de-France. En dat is bijzonder goed nieuws, want we gaan we jullie geweldige plekjes laten ontdekken.


Wat staat er allemaal op onze bucketlist?

Wij denken alvast aan de fiere Cap Blanc Nez samen met Cap Griz-Nez, een onafscheidelijk duo aan de Opaalkust en strandzeilen in Le Touquet Paris Plage.
We laten ons verrassen door de architectuur in art-decostijl in Lille, naast het shoppen uiteraard.
Toeren door de Champagne en kleine en unieke champagneboeren ontdekken.
Genieten van de Franse gastvrijheid in Chantilly, het Château de Chantilly ontdekken (gekend voor zijn 'Tuindagen) en echte Chantilly-slagroom eten.
De eilanden met de drijvende tuinen van Amiens ontdekken, een plek waar de natuur helemaal in harmonie is.
De eerste wereldoorlog is ook niet ver weg, denk maar aan de Chemin des Dames, een van de plaatsen waar in 1917 voor een kentering gezorgd is en nu een wandelparadijs is.
Voor de kunstliefhebbers onder ons is een bezoek aan Le Cateau-Cambrésis een must, het geboortedorp van Henri Matisse en het departement Aisne, waar het graf van Vincent Van Gogh is.
Voor de wielerliefhebbers is er de mytische wielerkoers Paris-Roubaix met zijn legendarische passage van de 2,5 km lange Trouée d'Arenberg.
Om af te sluiten en ons even helemaal te laten gaan, een bezoekje aan Parc Astérix en het kasteel van Pierrefonds, een soort Disneyland maar dan echt!

Meer foto's

Wat onze exposanten ons aankondigen rond het thema:

  •  Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin stelt de bekende artisjok 'Gros Vert de Laon' op de ereplaats.

  • De plukmand maakt van haar stand een "Grande Braderie de Lille" om helemaal in de stemming te komen.

  •  

Andere initiatieven:

  • Gentiaan Bulborum Botanicum zal zijn collectie nog verder uitbreiden en zal rond de 75 verschillende soorten Dahlia's meebrengen.

  • Husqvarna stelt het hele gamma tuinmachines op accu voor. Je kan deze tijdens de Tuindagen volledig vrijblijvend uitproberen.

  • Kopersporen laat graag zien hoe je een snoeischaar in topconditie houdt. Stuur een mail  (snoeischaren@kopersporen.nl), vul de gratis coupon in, neem deze én je snoeischaar mee naar de Tuindagen.

  • Les Potagers de Thomas nodigt u uit op hun stand om inspiratie op te doen om van uw moestuin een alledaagse conviviale plek in de tuin te maken, inclusief tuintafel en BBQn net zoals uw terras.

  • Sanguisorba gaat basilicum in de kijker zetten. Daar er veel vragen zijn over dit kruid gaan ze er dieper op in door vermelding van de planttijd, daar dat zeer belangrijk is voor deze plant.

  • Tuingoed Foltz brengt uitzonderlijk een bijzondere collectie jungleplanten mee naar Beervelde. De Nederlandse namen zijn veelzeggend: olifantsoren, rijstpapierplant, mammoetsblad.

Nieuwe standhouders:

Beervelde probeert steeds plaats te maken voor nieuwe exposanten. Dit jaar verheugt Beervelde zich dan ook de volgende exposanten voor het eerst te mogen ontvangen:

  1.  

 
Instagram
Ontdek het domein van Beervelde