De Tuindagen in mei 2017

                       Beervelde, hét Feest van de Tuin!

Wij verwachten u te Beervelde voor de lente-editie die doorgaat op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei 2017, van 10 tot 18 uur.

Voor liefhebbers van tuinbeurzen is ‘Beervelde’ een begrip geworden.

Langs de dreven van één van de mooiste privé domeinen van het land bieden 220 zorgvuldig geselecteerde deelnemers u een selectie aan van het beste wat er op het gebied van planten en tuinen te vinden is. Beervelde biedt tevens een ruime keuze aan van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving.

Meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs, Beervelde is vooral een feest van de tuin, een atmosfeer, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.  

 

Beervelde is ook bijzonder aantrekkelijk omdat er telkens (twee keer per jaar) een nieuw thema, zowel door de organisator als door de exposanten, uitgewerkt wordt.

Thema "Vlinders"

Insecten zoals bijen, zweefvliegen en vlinders zijn belangrijk voor bestuiving van wilde planten en landbouwgewassen. Vandaar dat wij de vlinder even in the spotlight willen brengen. Vele vlindersoorten doen het minder goed bij ons, vandaar het belang om je tuin vlindervriendelijk te maken. En geef maar toe, ze zijn ook heel mooi!

Wat onze exposanten ons aankondigen rond het thema:

Naargelang wij geïnformeerd zijn, actualiseren wij deze pagina. Vandaag kunnen wij u al de volgende initiatieven aankondigen:

 • Voor wie deze bezige beestjes aan het werk wil zien, dat kan op de stand van Kruisbessen 'proef'tuin. Hun bijentoren staat permanent op het domein en er zijn meerdere soorten solitaire bijen in actief.
 • Guy Berckmans van De Groene Klusser (stand 411) denkt niet alleen aan de planten maar ook aan de dieren: hij bouwt een dierenhotel maar in combinatie met een kruidenspiraal, dus met voedsel voor vlinders, bijen en andere insecten. 
 • Epric Foundation zal zijn stand helemaal inrichten naar het thema en stelt eveneens zijn nieuwste publicatie voor: "Vlinders in België".
 • Vlinders en Bestuivers, voor planterij Groenstraat 13 een gedroomd thema. Elke klant krijgt gratis een vlinderposter bij aankoop (zolang de voorraad strekt).
 • Voor onze honingboer, De Ambachtelijke Imkerij, is dit een gedroomd thema. wij zijn alvast benieuwd.
 • Lens Roses brengt een prachtige collectie rozen mee die bestuivers aantrekkelijk vinden.
 • Onze keramiste, Myriam Gryffroy, zal u verrassen met leuke kleine vinders en als alles goed gaat ook enkele grote exemplaren.
 • Voor de gastronomen onder ons, Manoir Alexandre, stelt u een een degustatie voor van het gamma Roquefort "Papillon" en dit met een exclusieve kaas  voor België. U maakt tevens kans op 2 gratis tickets voor een bezoek aan de kelders "Papillon" in Roquefort.
 • Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin belooft u een prachtige tentoonstelling rond het thema:"Blad Kool Witje".
 • Ook een favoriet van vele vlinders en bijen: Provencaalse kruiden. Sanguisorba, leverancier aan topkoks, stelt de top 5 van dit wereldgekend mengsel voor: basilicum, bonenkruid, tijm, oregano, rosemarijn en hyssop.
 • Wilgen gaat zijn stand opbouwen uit levende wilgen. Ook speciale wilgen in pot zullen gemaakt worden. De wilg is een belangrijke waardeplant voor bijen en vlinders.

Nieuwe introducties:

Zoals dikwijls zullen veel nieuwigheden en recente introducties in Beervelde voorgesteld worden. In mei verwachten wij:

 • Gentiaan Bulborum Botanicum stelt een nieuwe Dahlia voor "Verrone's Obsidian". Trouwens ook een echte vinderplant.
 • Kruisbessen 'Proef'tuin stelt een nieuwe kiwibes voor, deze is vroeger rijpend. 

Nieuwe exposanten:

Beervelde probeert steeds plaats te maken voor nieuwe exposanten. Dit jaar verheugt Beervelde zich dan ook de volgende exposanten voor het eerst te mogen ontvangen:

Andere initiatieven:

 • De exclusieve lederen schorten van Altijd iets moois, worden een echte hype! Neem zeker even een kijkje op stand
 • Als het weer het toelaat, zal Ballonvaarten Stijn Vercauteren aanwezig zijn met een opgestelde luchtballon. Misschien zit er wel een ballonvlucht in, alles zal afhangen van het weer.
 • Devriese-Luyssen Sierplantenkwekerij brengt een uitgelezen collectie vijgensoorten mee.
 • De Grashalm stelt graag een prachtig boek voor over siergrassen. Dit in samenwerking met Laurence Machiels.
 • De Groene Verbeelding heeft een nieuw boek uit: Flower Style en zal daarrond iets ondernemen, wij zijn alvast benieuwd.
 • De bakhoven van het Reizend Bakhuis zal zijn definitieve plaats hebben gekregen in de eerste moestuin. Ga gerust even langs en proef mee van het autentiek vers brood, versgebakken pizza en andere creaties.
 • Finale van de Beloftevolle Hovenier competitie (stand 702) op zaterdag van 10u00 tot 18u00. Twee dagen lang (vrijdag en zaterdag), onder uw ogen, zullen drie ploegen studenten afgevaardigd door drie voorgeselecteerde tuinaanlegscholen een opgelegde tuin aanleggen. Ook hier zullen ze zich laten inspireren door het thema van deze editie. De Beloftevolle Hovenier is meer dan een wedstrijd, het is een demonstratie van kwaliteit, talent en inzet. Op de derde dag (zondag) zal een jury zich uitspreken. Dit is een initiatief van de Belgische Federatie van de Groenvoorzieners (BFG).
 
Instagram
Ontdek het domein van Beervelde